Kiwi- och limetarte med pistaschnötsskal

Serverar: 6 portioner

En av mina absoluta favoritpajer. Superenkel att göra dessutom.

Ingredienser

  • 115 g finmalda pistaschnötter
  • 8 krossade digestivekex
  • 55 g strösocker
  • 1 msk rivet limeskal
  • 85 g osaltat smör, smält och avsvalnat
  • 2 stora äggulor
  • 120 ml färskpressad limesaft
  • 5 kiwifrukter
  • 1 msk färskpressad limesaft 1 msk vatten
  • 1 msk strösocker
  • ½ msk maizena
  • 1 burk (400 g) kondenserad mjölk
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 °C. Smörj en låg, veckad pajform i plåt (diameter 23 cm). Mixa pistaschnötter, digestivekex, socker och rivet limeskal i en matberedare. Blanda i smöret. Tryck ut degen i pajformen. Grädda i 10 minuter. Låt svalna på galler. Vispa äggulor, kondenserad mjölk och 120 ml färskpressad limesaft poröst. Häll fyllningen i det avsvalnade pajskalet och släta till ytan med en spatel. Grädda i 15 minuter. Ställ pajen på ett galler. Skala kiwifrukterna, skär dem i tunna skivor och lägg dem i överlappande cirklar på fyllningen.
    2. Blanda 1 matsked limesaft, vatten, socker och maizena i en liten kastrull. Låt koka upp på medelhög värme under omrörning tills gelén tjocknar. Ta av kastrullen från plattan. Pensla kiwiskivorna med gelén. Kyl pajen fram till serveringen, i minst 1 timme.
    3. Jordgubbs- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet, men byt kiwiskivorna mot 450 g skivade jordgubbar. Pensla gelén över jordgubbarna.
    4. Hallon- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet, men byt ut kiwiskivorna mot 500 g hallon. Pensla gelén på hallonen.
    5. Blåbärs-, kiwi- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet och strö en näve blåbär över kiwiskivorna. Pensla gelén på frukten.
    6. Mango- & limetarte med pistaschnötsskal Gör grundreceptet, men byt ut kiwiskivorna mot 350 g skivad mango. Pensla gelén på mangoskivorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben