Filé med hetta

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Här har fläskfilén fått sällskap med lite starkare smaker.Gott!!

Ingredienser

  • Ca 600 g fläskfilé
  • Smör
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 mogen banan
  • 1 msk citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk konjak
  • 1 msk köttfond
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • Banan
  • Kiwi
  • Mandarinklyftor
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Bryn filén runtom i en stekpanna. Salta och peppra. Späd med ett par msk vatten och låt eftersteka ca 20 minuter.
    2. Fräs smöret med curry i ca ½ minut. Rör ner kajennpeppar och mjöl. Späd med vatten och grädde. Sjud under ständig omrörning i 5 minuter.
    3. Mosa bananen med citronsaften. Rör ner bananmoset i såsen och smaksätt med vitlök, konjak, köttfond, salt och peppar.
    4. Skär upp filén och servera med såsen, stekta bananbitar, kiwi- och mandarinklyftor från burk eller färska samt ris och mango chuney.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    snovit22 12 december 2011

    Jättegott, smakrikt! Hela familjen, 8 år - 61 år gillade smaken! Väldigt enkelt och snabbt att laga!

    Relaterade Artiklar

    Härliga fiskrätter!
    Lax känns riktigt somrigt, ja, egentligen alla fiskar. Hur somrigt...

    Nyårsmiddag
    Inte bestämt nyårsmiddagen ännu? Här får du ett par festliga försla...

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben