Fryst kiwi- och citrontårta

Serverar: 8 portioner

Diabetestårta

Ingredienser

  • 2 äggulor
  • 1 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl Canderel strö
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal av en citron, väl tvättad
  • 2 dl Kesella gourmet 10 %
  • Till formen
  • 4 osötade grahamskex finsmulade
  • Garnering
  • Skivad kiwi
  • Instruktioner

    1. Skilj vitorna från gulorna. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa därefter grädden. Rör ihop gulorna med Canderel, vaniljsocker, det rivna skalet av citronen med Kesella till en jämn smet i en stor skål.Vänd försiktigt ner grädde och äggvitor.
    2. Blanda väl.
    3. Strö hälften av kexsmulorna i en form med löstagbar botten (1 1/2 l). Häll i smeten och strö över resten av kexen. Täck formen med plastfolie och ställ in i frysen i ca 3 tim.
    4. Lossa tårtan och låt den gärna tina ca 1 timme före servering.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben