Ingefärsmarmelad med sting

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 45 minuter

Jättegod, härlig smak och god till ost eller bara på kex. Har förstås också gjort den på svenska äpplen, typ Åkerö blir lika god om inte godare.

Ingredienser

  • 150 g färsk ingefära
  • 5 gröna äpplen, Granny Smith eller svenska äpplen typ Åkerö
  • 6 dl syltsocker 500 g
  • 5 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Skala den färska ingefäran och finhacka den i matberedare. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Jag lägger dom i kallt vatten så de inte mörknar.
    2. Koka ingefäran i vattnet ca 5 minuter, Låt rinna av i sil, spara vattnet. Blanda ingefära, äppelhack och socker i en tjockbottnad kastrull. Häll på vattnet och låt koka kraftigt i 20-30 minuter.
    3. Passa mot slutet så det inte bränns. Gör marmeladprovet. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll upp på rena, varma glasburkar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kramboa 4 september 2009

    Varför ska man sila av vattnet för att sedan hälla tillbaka det?

    Roskerstin 4 september 2009

    Bra fråga, receptet var utformat så. Vill du hälla i ingredienserna med en gång utan att blanda dessa innan de hälls i ingefärsvattnet så är det helt ok. Lycka till! M V H Kerstin

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben