Ingefärsmarmelad med sting
Serverar: 20-25 portioner
Jättegod, härlig smak och god till ost eller bara på kex. Har förstås också gjort den på svenska äpplen, typ Åkerö blir lika god om inte godare.
Ingredienser
150 g färsk ingefära
5 gröna äpplen, Granny Smith eller svenska äpplen typ Åkerö
6 dl syltsocker 500 g
5 dl vatten
Instruktioner
- Skala den färska ingefäran och finhacka den i matberedare. Skala, kärna ur och finhacka äpplena. Jag lägger dom i kallt vatten så de inte mörknar.
- Koka ingefäran i vattnet ca 5 minuter, Låt rinna av i sil, spara vattnet. Blanda ingefära, äppelhack och socker i en tjockbottnad kastrull. Häll på vattnet och låt koka kraftigt i 20-30 minuter.
- Passa mot slutet så det inte bränns. Gör marmeladprovet. Ta kastrullen från värmen och skumma väl. Häll upp på rena, varma glasburkar.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Varför ska man sila av vattnet för att sedan hälla tillbaka det?
Bra fråga, receptet var utformat så. Vill du hälla i ingredienserna med en gång utan att blanda dessa innan de hälls i ingefärsvattnet så är det helt ok. Lycka till! M V H Kerstin