Ingefärspepparkaka

Serverar: 8-10 portioner

Blanda julens alla kryddor i en och samma kaka. Med lite yoghurt i smeten blir kakan extra saftig.

Ingredienser

  • 2 st ägg
  • 3 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel, malen
  • 1 tsk kardemumma, malen
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl yoghurt
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kryddor, bikarbonat och mjöl och vänd ner i äggsmeten. Rör i yoghurt.
    3. Häll smeten i en välsmord och bröad 1 1/2liters form och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter.
    4. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen i fem minuter. Vänd upp på galler och låt svalna helt under formen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben