Dessa pepparkakor serveras gärna med smör och marmelad, de är även goda till filmjölk.
Ingredienser
2 dl brun eller gul farin
1½ dl sirap
150 g smör el margarin
1 ägg
2-3 msk ingefära
2 tsk bikarbonat
Ca 1 liter vetemjöl
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka upp farin och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
- Rör ned ägg, ingefära, bikarbonat och det mesta av mjölet.
Täck degen med resten av mjölet och låt den stå kallt, helst till följande dag.
- Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla degen ca 3 mm tjock och ta ut kakor med stort runt mått, ca 10 cm i diam.
Lägg dem på smord plåt.
- Grädda i 12-15 minuter.
- Låt kakorna kallna på plåten.
Liknande recept
Kommentarer (0)