Ingefärspepparkakor

Serverar: 30 portioner

Dessa pepparkakor serveras gärna med smör och marmelad, de är även goda till filmjölk.

Ingredienser

  • 2 dl brun eller gul farin
  • 1½ dl sirap
  • 150 g smör el margarin
  • 1 ägg
  • 2-3 msk ingefära
  • 2 tsk bikarbonat
  • Ca 1 liter vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Koka upp farin och sirap. Lägg i fettet och låt det smälta. Låt massan kallna.
    3. Rör ned ägg, ingefära, bikarbonat och det mesta av mjölet. Täck degen med resten av mjölet och låt den stå kallt, helst till följande dag.
    4. Arbeta degen smidig på bakbordet. Kavla degen ca 3 mm tjock och ta ut kakor med stort runt mått, ca 10 cm i diam. Lägg dem på smord plåt.
    5. Grädda i 12-15 minuter.
    6. Låt kakorna kallna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben