Ingegerds äppelkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Detta är den godaste och det underbara är att det är äpplena som är godast. Annars kan jag tycka att kakan är godare än äpplena och då undrar jag lite varför man inte bara gör sockerkaka istället.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 200 g smör/margarin
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 3-4 äpplen
  • kanel
  • socker till äpplena
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst. Smält smöret och blanda mjöl och bakpulver och ha i allt i äggblandningen. Häll smeten i en väl smord och bröad form. Skala och klyfta äpplena i ganska små klyftor och lägg ner dem i en bunke och blanda med kanel och socker och stick sedan ner i smeten. Mängden socker och kanel som man blandar äpplena med kan man variera lite. Det ska vara mycket så att det blir kvar lite äppel-kanel-socker-saft på botten när man är klar och äpplena är helt täckta. Man ska sticka ner så mycket äpplen det får plats, och gärna lite till. Om det är små äpplen så att det inte blir helt fullt med äpplen får man klyfta några till.
    2. Grädda kakan i 175 grader i c:a 45 minuter. (Om formen är liten så att kakan blir hög och äpplena många kan det bli c:a 1 timme)

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben