Ingelas kalasgoda kladdkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

Riktigt god med knäckig kant och riktigt kladdig beroende på gräddningstiden, vilket man kan avgöra/prova sig fram till själv. Jag brukar göra 1½ sats, då blir kakan högre och jag och min dotter får slicka rent skålen med gott samvete.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 2½ tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl vetemjöl
  • 100 g smält smör/margarin
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg och socker. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll upp i en smord och bröad form (helst rund med löstagbar kant). Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
    2. Lätt att skära upp. Servera med vispad grädde. Går bra att göra laktosfri.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Marica 18 maj 2008

    HUR ska kakan gräddas? Temp och tid, vore bra att ha.... ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben