Ingelas kalasgoda kladdkaka
Riktigt god med knäckig kant och riktigt kladdig beroende på gräddningstiden, vilket man kan avgöra/prova sig fram till själv. Jag brukar göra 1½ sats, då blir kakan högre och jag och min dotter får slicka rent skålen med gott samvete.
Ingredienser
2 ägg
3 dl socker
2½ tsk vaniljsocker
½ tsk salt
4 msk kakao
1½ dl vetemjöl
100 g smält smör/margarin
Instruktioner
- Rör ihop ägg och socker. Blanda ner resten av ingredienserna. Häll upp i en smord och bröad form (helst rund med löstagbar kant). Grädda i 175 grader i 35-40 minuter.
- Lätt att skära upp. Servera med vispad grädde.
Går bra att göra laktosfri.
Liknande recept
Kommentarer (1)
HUR ska kakan gräddas? Temp och tid, vore bra att ha.... ;)