Ingers stulna kladdkaka
Serverar:
8 portioner
Försvinnande god.
Ingredienser
180 g smör
2 dl socker
3 äggulor
180 g mörk blockchoklad
1 ½ dl vetemjöl
3 äggvitor
Instruktioner
Smält smöret. Blanda med sockret. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smält blockchokladen. Rör ner i smeten. Blanda ner mjölet.
Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i smord brödform, 24 cm i diameter med löstagbar botten.
Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
Kakan ska vara lite skvalpig när den tas ut. Låt stå i formen tills den kallnat helt, annars rinner den ut.
Tips: Kakan kan göras i förväg, den håller sig saftig i flera dagar.
Liknande recept
Kladdkaka
5
4-6
2
Kladdkaka
4
6
1
Ullas kladdkaka
5
4-6
1
Kladdkaka
4.3
20 min
1
Kladdkaka
4.8
6
1
Vit kladdkaka med blåbär
4.6
10-15
3
Kladdkaka med nougat och kokos
4.5
8-10
38
Vit kladdkaka/Kladdkaka med vit choklad
3
10
8
Kladdkaka med lakrits
3.8
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!