Ingers stulna kladdkaka

Serverar: 8 portioner

Försvinnande god.

Ingredienser

  • 180 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 äggulor
  • 180 g mörk blockchoklad
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 äggvitor
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Blanda med sockret. Tillsätt äggulorna, en i taget. Smält blockchokladen. Rör ner i smeten. Blanda ner mjölet.
    2. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i smord brödform, 24 cm i diameter med löstagbar botten.
    3. Grädda i 225 grader i ca 10 minuter.
    4. Kakan ska vara lite skvalpig när den tas ut. Låt stå i formen tills den kallnat helt, annars rinner den ut.
    5. Tips: Kakan kan göras i förväg, den håller sig saftig i flera dagar.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben