Irenes kaka

Serverar: 1 portioner

Vet ej det riktiga namnet på denna kaka, men det är som moccaruta fast ljus. Jättegod! Receptet är skrivet på gamla mått, men en kkp är 1 1/2 dl.

Ingredienser

  • 4 st ägg
  • 4 kkp socker
  • 2 kkp ljummet vatten
  • 4 kkp vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 hg smält smör
  • 2 hg socker
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • Kokos
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop ägg och socker. Tillsätt vattnet. Rör ihop mjölet och bakpulvret och vänd ner i ägg, socker och vatten. Grädda 15-20 minuter på 175 grader.
    2. Glasyren: Smält smöret, tillsätt socker och vaniljsocker. Låt svalna och tillsätt äggen.
    3. När kakan är klar och har svalnat, bred på glasyren och strö över kokos.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben