Iskall cheesecake med söta sommarbär

Serverar: 8 portioner

Både yoghurt och färskost ingår i receptet till den här lätta varianten av frusen cheesecake, där sommarens godaste bär spelar huvudrollen. Passar som helt ljuvlig avslutning på middagen, eller till kaffet.

Ingredienser

  • 0,5 liter naturell yoghurt
  • 2 ägg
  • 200 g lätt färskost, t ex philadelphia
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl blandade bär, t ex hallon och björnbär eller blåbär
  • Topping
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Låt yoghurten rinna av i ett kaffefilter i en sil, ca 1 timme. Det ska bli ca 2 dl kvar.
    2. Separera äggen. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Lägg osten i en skål och mosa den. Vispa samman äggulorna med osten, en i taget. Vispa ner socker och vaniljsocker. Blanda ner den avrunna yoghurten i färskostsmeten. Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan.
    3. Häll hälften av blandningen i en springform av teflon, ca 25 cm i diameter. Lägg hälften av bären ovanpå smeten. Bred ut resten av smeten ovanpå bären och jämna till ytan. Låt stå i frysen minst 4 tim, men helst över natten.
    4. Vid servering: Blanda ihop crème fraiche, citronsaft och vaniljsocker. Ta ut kakan ur frysen ca 30 min före servering. Bred toppingen på kakan och garnera med resten av bären.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben