Isländska flatkakor

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Fantastiska små pannkaksliknande bröd, perfekta för utflykt eller snittar med någon fyllning.

Ingredienser

  • 3 dl rågmjöl
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ dl havregryn
  • 1 msk socker
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • 2 ½ dl vatten
  • Instruktioner

    1. Blanda samman de torra ingredienserna. Tillsätt vattnet och knåda i hop till en deg. Ta ut 10 lika stora bitar (eller fler, eller färre)
    2. Kavla ut dem med vanlig kavel, och använd lite rågmjöl så degen inte fastnar på kaveln.
    3. Därefter stekes kakorna tills de fått fin färg och blivit lite bubbliga på varje sida, Avgör själv, men pass på att de inte bränns vid.
    4. Ett alternativ är att blanda hackad spenat eller hackade nässlor i degen. Prova dig fram och lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben