Isterbandslåda

Serverar: 2-3 portioner

Fick receptet av en arbetskamrat för många år sen. Tyckte att det verkade "så där", men man blir glatt överraskad när man smakar på den. Riktigt gott och väldigt enkelt !

Ingredienser

  • 2 isterband
  • ½ purjolök
  • 2 ägg
  • 2 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Ta bort skinnet från isterbanden och hacka purjolöken. Fräs samman detta till en grynig massa.Lägg i en gratängform.
    2. Vispa ihop äggen med mjölken och häll över isterbanden.Grädda i 200* ca 30 min.
    3. Servera med kokt potatis och inlagda rödbetor

    Liknande recept

    5
    45 min
    4-6
    1

    Kommentarer (5)

    Tine 29 april 2008

    Hej En god låda tyckte vår familj, snabb och lätt att göra Tine

    arne42 27 maj 2008

    För mig vardet ett nytt sätt att äta isterband. Lättlagat och gott dessutom. MVH. Arne

    ca70 17 november 2008

    Är ensam i familjen att gilla isterband, men tog en chans och gjorde efter detta recept. Det blev tveksamma miner först, men ingen protesterade utan åt med god aptit. Vi roar oss med att betygsätta alla recept härifrån och vårt snitt blev en klar 3:a åtminstone. Jag kommer att göra den en och annan gång till...;) Tack för receptet!

    farmoringer 11 februari 2009

    Det här var inte alls dumt. Gjorde precis som det stod här i receptet förutom att jag gjorde mer. Gubben min tog lingonsylr till och jag rödbetor..

    Glitterfia 2 mars 2009

    Detta var en god vardagsrätt. Gjorde inte riktigt som receptet. Stekte isterband tillsammans med en liten finhackad gul lök samt lite salt och svartpeppar. Lade kokt skivad potatis i botten på ugnsformen. Ökar mängden ägg och mjölk nästa gång (om jag tar potatis i formen). För det blir en nästa gång =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben