Italiensk smörgåstårta

Serverar: 12-16 portioner

Passar alldeles utmärkt på buffébordet. God och lättlagad.

Ingredienser

  • 2 förp hönökaka, 8 halvor
  • Fyllning 1
  • 400 g bredbar pastej
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl finhackade gröna eller svarta oliver
  • 1 burk sardeller, 50 g finhackade
  • ½ dl finhackad basilika
  • Fyllning 2
  • 150 g finhackad skivad salami
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 msk tomatpuré
  • 3 krm tabasco
  • Garnering
  • 200 g crèam cheese, ricotta eller mascarpone
  • Ca 2 dl basilika och / eller persilja, finhackad
  • Salamiskivor
  • Cocktailtomater
  • Basilikablad
  • Svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Blanda fyllningarna var för sig.
    2. Bred fyllning 1 på fyra halvor och fyllning 2 på två halvor. Lägg ihop halvorna till runda bottnar.
    3. Lägg först en botten med fyllning 1, ovanpå den en med fyllning 2, sedan en med fyllning 1 och avsluta med två ofyllda halvor. Se till att skarvarna inte hamnar ovanför varandra.
    4. Täck tårtan med folie och låt den stå i kylen några timmar, helst över natten. Den kan också förvaras i frysen ett par veckor.
    5. Ta fram bottnarna, tina dem om de varit frysta. Skär lite runt tårtan så att kanten blir slätare.
    6. Rör osten mjuk och bred den över och runt tårtan. Garnera kanterna med kryddgrönt och ovanpå med salami, tomater, basilikablad och oliver.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben