Itsy bitsy teenie weenie chokladtårtor

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Goda minitårtor,lite pilliga att göra,räkna med att bli kladdig om fingraran

Ingredienser

  • kakor
  • 250 g rumsvarmt smör
  • ½ dl socker
  • 1 äggula
  • 3 ½ dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • chokladkräm
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 400 g mörk eller ljus choklad
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker krämigt,tillsätt äggulan. Sikta de torrra ingredienserna i en skål o blanda sedan ner dem i smörsmeten lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg.
    2. Rulla ut degen till 2 rullar som du slår in i plastfolie och låter vila i kyl minst 1 timme.
    3. Ta ut degrullarna o skiva dom i 5 mm tjocka skivor.lägg på en plåt med bakpapper o grädda mitt i ugn i 175 grader i 10 min. Låt svalna.
    4. Hacka chokladen o lägg hacket i en skål.Koka upp grädden o häll den över chokladen.Blanda till den är smält !
    5. Stapla 3 kakor på varann med chokladkräm mellan varje kaka. Avluta med att täcka hela "tårtan" med kräm,använd gärna en liten smörkniv.
    6. Dekoration: garnera med kristyr,godis eller färgad marsipan.

    Liknande recept

    3.5
    45 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben