Jämtländsk kladdkaka med messmörsganache och hjortrongrädde

Serverar: 10 portioner

God kladdkaka med spännande smakkombinationer!

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 100 g ljus choklad, gärna Valrhona
  • 1½ dl råsocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnering
  • 125 g ljus choklad, gärna Valrhona
  • ½ ask messmör original, á 250 g
  • 3 dl vispgrädde
  • Hjortron eller lite hjortronsylt
  • Eventuellt råsocker
  • Eventuellt en skvätt hjortronlikör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa socker, ägg och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Blanda till en jämn smet. Smörj en form, 22x22 cm. Häll i smeten och grädda ca 15 minuter tills smeten har stannat.
    3. Blanda chokladen och messmöret och smält det på svag värme till en jämn kräm. Ta ut kakan, låt svalna. Häll chokladkrämen (spara lite till garnering) över kakan. Låt svalna.
    4. Vispa grädden, tillsätt hjortron eller hjortronsylt efter smak och tycke samt eventuellt lite råsocker och hjortronlikör. Garnera eventuellt med hjortron.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben