Jakob a la Kristin

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 45 minuter

Riktigt gott och lättlagat. Kan med fördel förberedas om man inte vill stå i köket när gästerna kommer.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfiéer
  • ½ liten gul lök
  • Ca 3 dl chillisås
  • Ca 4 dl ketchup
  • Ca 2 dl mango chutney
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 2 msk vetemjöl
  • Hackad basilika
  • 2 bananer
  • Salt
  • Peppar
  • Ca ½ dl curry
  • Ca ½ msk soya
  • Mycket grovriven ost
  • 1 pkt saltade jordnötter
  • 1 pkt lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Hacka kycklingen/fläskfilén och stek i smör, saltad och pepprad. Låt sjuda en stund i spadet från soltorkade tomater.
    3. Lägg i kycklingen i en stor ugnsfast form. Gör en blandning med chilli, ketcup, salt, peppar, pressad vitlök, mango chutney, curry och soya. Vispa ihop allt med vetemjöl.
    4. Häll blandningen över kyckligen och toppa med 1 skivad banan, jordnötter och mycket ost.
    5. Servera med ris, jordnötter banan och creme freich vid sidan om. Gärna en isbergssallad med hyvlade morötter i. Ett kruskabröd till är bara mumsigt.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4
    3
    4.6
    35 min
    4
    18
    3.5
    30 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben