En mycket smakrik grillsås och torrmarinad som sätter piff på vilken kyckling och köttbit som helst! Ur Jamie Olivers "Amerika". Det är en del att hålla reda på, så läs igenom noga så det inte blir galet.
Ingredienser
Till grundmassan
1 medelstor lök, skalad och delad i fyra klyftor
10 vitlöksklyftor, skalade
2 färska chilifrukter, stjälkarna bortskurna
Grekisk olivolja
Örter och kryddor
Bladen av 10 kvistar färsk timjan
Bladen av 10 kvistar färsk rosmarin
1 liten knippa färsk koriander
10 lagerblad
1 tsk spiskumminkrydda
2 msk fänkålsfrön
2 msk paprikapulver
6 kryddnejlikor
Avslutning
2 apelsiner, skal och jucie
200 g farinsocker
6 msk vit balsamvinäger
2 dl tomatketchup
2 msk worcestershiresås
2 tsk senap
2 dl äppeljuice, Brämhults
1 tsk flingsalt
1 tsk svartpeppar
Drygt 2,75 dl vatten
Torrmarinaden
1 msk fänkålsfrön
2 tsk paprikapulver
1 apelsin, skal
1 tsk torkad timjan
1 msk farinsocker
1 rejäl nypa flingsalt
Svartpeppar
2 vitlöksklyftor, skalade och finrivna
Lägg till: äppelcidervinäger och olivolja