Bjöd denna på midsommar och fick massor av beröm även av de som inte äter lamm.
Ingredienser
Lammstek
Olivolja
Salt
Svartpeppar
6 skivor bacon
3 rödlökar
3 vitlöksklyftor
Färska kryddor
Timjan
Rosmarin
2 nävar lagerblad
3 potatisar
1 rotselleri
6 morötter
3 palsternackor
75 cl vitt vin
75 cl vatten
Lagade en stor lammstek efter detta recept på långfredagen, så mört och gott det blev! Tyvärr är en vanligt långpanna i minsta laget för receptet, i alla fall den som hör till min ugn, så nästa gång blir det ca halva mängden vätska, och påspädning eftersom om det behövs. Mycket saftigt och mört kött blev det ialla fall, så full pott!
Ska det verkligen vara 170 graders värme i 5 timmar? Eller har jag läst slarvigt. Det låter mycket.... Christer
Super god. Istället för att steka grillade jag steken 5 min på varje sida i ugnen. Därefter fyllde jag som "tunnlar" med en blanding av rosmarin, vitlök, salt och olivolja. En flaska vitt vin men inget vatten. 2,6 kg i 4 timmar. Såsen redde jag med lite majsena men rotfrukterna kvar. Minsås till var perfekt. Cecilia