Jan-Boris Möllers senapssill
Kul när folk säger, vad är det här för sill? Var har du köpt den och man kan svara, den har jag gjort själv!
Ingredienser
7,5 dl vatten
5 dl 12 % ättika
5 dl strösocker
2 hackade rödlökar
20 svartpepparkorn
20 skinnfria sillfiléer
2 dl lätt crème fraiche
4 msk vitvinsvinäger
4-8 msk farinsocker
12 msk vanlig Slotts-senap
Instruktioner
- Dag 1:
Koka upp vatten, ättika och socker och när sockret löst sig så kyles lagen snabbt ner.
Lägg sillen, löken och kryddorna i en karott och häll över lagen. Låt stå kallt 1 dygn för att benen ska mjukna.
- Rör ihop crème fraiche, senap, farin och vinäger och låt det stå kallt 1 dygn.
- Dag 2:
Blanda i sillen och låt det stå 2 dygn innan det serveras.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Har fått äran att arbeta med honom i två dagar i mitt liv och är ganska säker att detta är en toppen inläggning.
Hej! Tack för ditt recept på en jättegod senapssill! Den var toppen, kommer att göra den fler gånger. Önskar dig ett Gott Nytt matÅr! Hälsningar Birgitta
Vad för sorts senap passar bäst