Jan-Boris Möllers senapssill

Serverar: 2 portioner

Kul när folk säger, vad är det här för sill? Var har du köpt den och man kan svara, den har jag gjort själv!

Ingredienser

  • 7,5 dl vatten
  • 5 dl 12 % ättika
  • 5 dl strösocker
  • 2 hackade rödlökar
  • 20 svartpepparkorn
  • 20 skinnfria sillfiléer
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 msk vitvinsvinäger
  • 4-8 msk farinsocker
  • 12 msk vanlig Slotts-senap
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Koka upp vatten, ättika och socker och när sockret löst sig så kyles lagen snabbt ner. Lägg sillen, löken och kryddorna i en karott och häll över lagen. Låt stå kallt 1 dygn för att benen ska mjukna.
    2. Rör ihop crème fraiche, senap, farin och vinäger och låt det stå kallt 1 dygn.
    3. Dag 2: Blanda i sillen och låt det stå 2 dygn innan det serveras.

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5

    Kommentarer (3)

    LaJefa 29 november 2008

    Har fått äran att arbeta med honom i två dagar i mitt liv och är ganska säker att detta är en toppen inläggning.

    klockargarden 29 december 2008

    Hej! Tack för ditt recept på en jättegod senapssill! Den var toppen, kommer att göra den fler gånger. Önskar dig ett Gott Nytt matÅr! Hälsningar Birgitta

    may45 11 november 2012

    Vad för sorts senap passar bäst

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben