Jappmuffins med vit choklad

Serverar: 12 portioner

Godismuffins att överraska med!

Ingredienser

  • 2 dl muscovadosocker
  • 1 burk Créme fraiche (minst 15 %)
  • 3/4 dl rapsolja
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 havssalt
  • 3 st dubbeljapp (totalt 180 g, 6 bitar)
  • Topping
  • 100 g vit choklad
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör sedan ned créme fraiche och rapsolja. Rör noga ihop mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och havsalt i en annan skål. Rör ned mjölblandningen i äggsmeten så att allt blandas. Klicka lite drygt hälften av smeten i muffinsformar så att bottnen täcks. Ställ gärna formarna i muffinsplåt eller använd dubbla formar. Skär jappen i 12 stycken bitar och tryck ned en bit i varje form. Täck jappbitarna med resterande smet. Grädda i 225 grader i ca 15-20 minuter. Känn efter på sidan av muffinsen om de är klara (i mitten ligger ju en jappbit). Smält den vita chokladen i vattenbad och lägg den i en liten strut av smörpapper. ringa chokladen över muffinsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HMarielle 26 november 2008

    hur många ägg ska det vara? hur mycket salt? lite svårt att laga utan all information.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben