Jean-François äkta kladdkaka

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Jättegod kladdkaka

Ingredienser

  • 250 g choklad
  • 250 g osaltat smör
  • 6 st ägg, delade i gulor och vitor
  • 250 g socker, (2 3/4 dl)
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. 2. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. 3. Vispa äggulor och socker vitt och poröst. Rör ihop det med smöret och chokladen. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ner dem i choklad­smeten. 4. Häll smeten i en kakform med låg kant, ca 30 cm i diameter. Grädda kakan i ca 20 minuter. Kakan höjer sig men faller ihop igen i mitten, så att skorpan hänger kvar runt kanterna. 5. Servera direkt ur formen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben