Joels kaka

En kaka som blir som en tårta.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Mellanlägg
  • 125 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 4 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Smält nougat
  • eller en blandning av
  • Smör
  • Florsocker
  • Blockchoklad
  • Mandel
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll sist över kokande vatten och blanda. Grädda i 200 grader i 40 minuter. Låt kakan svalna och dela på mitten. Blanda ingredienserna till mellanlägget och koka häftigt 2 minuter, tag av kastrullen och tillsätt 4 msk vaniljsocker. Bred ut på kakbotten och lägg samman. Garnera med smält nougat eller blanda smör, florsocker, blockchoklad och strö över mandel uppe på kakan.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (1)

    JanBratt 18 september 2008

    Detta är ett recept från min sons hemkunskap

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben