Johannas kladdkaka med violer

Serverar: 9-16 portioner

En underbart god kladdkaka där ingredienserna skiljer sig lite ifrån den klassiska kladdkakan. Denna kladdkaka är nog den godaste jag ätit på länge, och jag som älskar kladdkakor!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 2 dl kondenserad mjölk eller grädde
  • 1 dl mörkt muscovadosocker eller farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 50 g pekannötter eller valnötter
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 krm bakpulver
  • Garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • Violer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smör och hackad choklad i en stor kastrull på medelvärme. Rör om tills chokladen smälter. Låt blandningen svalna något. Tillsätt kondenserad mjölk eller grädde, muscovadosocker eller farinsocker, ägg, vaniljsocker och hackade nötter under omrörning. Sikta ner mjölet blandat med bakpulver.
    3. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en kvadratisk form med löstagbar botten, ca 23x23 cm. Smöra formen och häll i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Ta formen ur ugnen och banka den i köksbänken. Låt kakan kallna på galler.
    4. Putsa kanterna och skär upp kakan i 9-16 fyrkantiga bitar. Servera med vispad spritsad grädde och garnera med violer.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben