Ett gammalt recept från tiden innan dessa kakor kallades för jitterbuggar; kalasgoda!
Ingredienser
Deg
250 g margarin
5 dl vetemjöl
4 msk strösocker
Maräng
2 äggvitor
2 dl strösocker
3 msk kakao
Instruktioner
Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och vispa ner strösockret i omgångar, tills marängen blir blank och seg. Vispa snabbt ner den siktade kakaon.
Kavla ut degen inte alltför tunt till en platta. Bred marängen ovanpå degen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kylen och låt den vila i ca 30 minuter.
Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda på nedersta falsen i ugnen i 175º i ca 20 minuter.
Hi hi mina kakor sag inte ut men min sambo alskade dem!
Fantastisk hoda!
Fantastisk goda!