Johannas skrynklor

Serverar: 15-20 portioner

Ett gammalt recept från tiden innan dessa kakor kallades för jitterbuggar; kalasgoda!

Ingredienser

  • Deg
  • 250 g margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 msk strösocker
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Arbeta snabbt samman ingredienserna till degen och låt den vila i kylen i ca 30 minuter.
    2. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och vispa ner strösockret i omgångar, tills marängen blir blank och seg. Vispa snabbt ner den siktade kakaon.
    3. Kavla ut degen inte alltför tunt till en platta. Bred marängen ovanpå degen och rulla ihop som en rulltårta. Lägg rullen i kylen och låt den vila i ca 30 minuter.
    4. Skär rullen i skivor, 3-4 mm tjocka. Lägg på bakpappersklädd plåt och grädda på nedersta falsen i ugnen i 175º i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    marietta 5 december 2009

    Hi hi mina kakor sag inte ut men min sambo alskade dem!

    Lilian 16 december 2023

    Fantastisk hoda!

    Lilian 16 december 2023

    Fantastisk goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben