Johannas bakelser

Serverar: 6 portioner

Friska och goda smaker tillsammans.

Ingredienser

  • 200 g philadelphiaost
  • 1 msk färskpressad apelsinsaft
  • Lite rivet apelsinskal
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • Ca 14 pepparkakor
  • Till dekoration
  • Silverkulor (godis)
  • Strössel (godis)
  • Hyvlad choklad
  • Tunna skivor av apelsin som torkas i 125 graders ugnsvärme i ca 1 timme
  • Instruktioner

    1. Rör eller vispa osten. Blanda med saft och skal från apelsin och tillsätt kanel och socker. Vispa grädden och blanda med ostkrämen. Ställ in i kylen så att krämen blir kall.
    2. Smält smöret. Stoppa pepparkakorna i en plastpåse och krossa dem med hjälp av exempelvis en brödkavel. Blanda krosset med smöret. Fördela krosset i 6 formar. Tryck smeten mot kanterna så att det blir som skålar. Ställ kallt en stund.
    3. Fyll formarna med grädden med hjälp av en sprits eller sked. Dekorera med apelsinskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    living_ 26 april 2009

    skulle väldigt gärna vilja pröva på detta recept men är inte så bra på de här med bakning, men ska den alltså inte in i ugnen alls? (:

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben