Bakelser av strödeg och bärgrädde

Serverar: 35 portioner

Jag har kommit på receptet själv och det blev jättegott. På bilden är de med en kräm av ananas och grädde

Ingredienser

  • Deg
  • 5 dl Mjöl
  • 200 g smör eller margarin
  • 100 g socker
  • 1 äggulor
  • Topping
  • Grädde
  • Valfria bär
  • Instruktioner

    1. Deg: Blanda smör och mjöl tillsätt sedan äggulor och socker. Lägg en handduk över degen och ställ på ett kallt ställe i ca 10 minuter. Degen rulla ut i ca 4-5 mm tjocka bitar. Lägg ut de i små plåtformar . Sätt sedan de i ugnen på 200 grader tills de blir guldfärgade.
    2. Topping: Blanda grädde med bär och toppa på kalla bakelser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben