Bakelse med smak av sommar

Läckra marängbottnar blir snabbt eleganta bakelser. Förvara dem i tät kakburk. Vid servering doppas sidorna i smält blockchoklad. Garnera med vispad grädde och någon frukt eller hyvlad choklad.

Ingredienser

  • 4 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • 3 dl vispgrädde
  • Jordgubbar eller annan frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125°.
    2. Vispa äggvitorna kraftigt. Tillsätt socker efter hand och fortsätt vispa tills smeten är blank och lite seg.
    3. Klicka eller spritsa ut rundlar, ca 5 cm i diameter, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca en timme och låt torka i ugnens eftervärme.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben