Petit-choux bakelser

Serverar: 12 portioner

Tid: 40 minuter

Jättegoda bakelser.

Ingredienser

  • 50 g margarin
  • 2 dl vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 3 stora ägg
  • Fyllning
  • 2 dl grädde
  • 1.5 dl hallon
  • Garnering
  • Kolasås
  • Hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Koka upp vatten och fett i en kastrull. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills smeten helt släpper kanter och botten.Lyft kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget under kraftig omrörning.
    3. Spritsa ut smeten till runda klickar på en bakplåtspapparsklädd plåt.
    4. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Öppna inte ugnsluckan under tiden. De färdiga bakelserna ska vara hårda lätta och höga. Låt dom kallna. Skär dom sedan på mitten och fyll dom strax innan servering.
    5. Grädden: Vispa grädden och ha i hallonen. Ett tips är att mixa hallonen innan man har i dom i grädden för att undvika hela bitar.
    6. Dekorera med köpt kolasås och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben