Zuppa Inglese är namnet på en klassisk italiensk dessert. Ett mycket märkligt namn på en efterrätt förresten, eftersom "zuppa inglese", ord för ord, kan översättas till "Engelsk Soppa".
Ingredienser
150 g smör
3 ägg
2 dl socker
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rivet skal av en apelsin
Vaniljvisp
Apelsinsaft, apelsinlikör eller rom
Mörk choklad 70%
Sylt ex. björnbär, hallon
Instruktioner
- Värm ugnen till 200-225 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjölet med bakpulvret och sikta ner i smeten. Smaksätt smeten med rivet apelsinskal.
- Rör ner det smälta smöret.Häll smeten i en långpanna, 25 x 35 cm, klädd med smort och bröat bakpapper.
Grädda strax under mitten av ugnen i 10 - 15 min. eller tills kakan känns torr.
- Skär sockerkakan i bitar. Vispa vaniljvisp hårt. Droppa pressad apelsinsaft, apelsinlikör eller rom över kakorna. Bred sylt över varje bit och klicka på vaniljsåsen. Lägg ihop kakbitarna två och två och ställ dem kallt en timme eller så. Vispa sedan grädde och spritsa över bakelserna. Garnera med riven mörk choklad.
Liknande recept
Kommentarer (0)