Förbered Marinaden: Blanda olivolja, riven lök, saffran, citronsaft salt och svartpeppar. Tag bort skinn och ben från kycklingen. Skär den i små bitar.
Låt kycklingen ligga i marinaden över natten i kylskåp.Trä upp kycklingen på långa, tunna metall grillspetten. Pensla med marinaden.
Trä upp tomater separat på ett annat grillspett. Grilla i ca 5-10 minuter på varje sida, vänd ofta. Joojeh Kabab kan också vara beredda på ugnen. Förbered kyckling som tidigare, värm ugnen till 225-250° (en hög temperatur) och sätt kycklingen i ugnen.Servera varmt med basmatiris eller färskt bröd och njut!
Nykommet och annorlunda recept men tyvärr så regnade det så vi fick grilla i ugnen. Jag valde bort de grillade tomaterna av bekvämlighet och gjorde sallad med tomater i istället. Tonåringen fick göra sin tsatsiki med mkt vitlök till, så alla blev nöjda med maten. Saffran gick hem för det var verkligen höstrusk ute. Ett recept som jag kommer använda mig av igen. Tack
Nykommet och annorlunda recept men tyvärr så regnade det så vi fick grilla i ugnen. Jag valde bort de grillade tomaterna av bekvämlighet och gjorde sallad med tomater i istället. Tonåringen fick göra sin tsatsiki med mkt vitlök till, så alla blev nöjda med maten. Saffran gick hem för det var verkligen höstrusk ute. Ett recept som jag kommer använda mig av igen. Tack