Kabab Kobide Mahitabe / persiska köttfärsbiffar

Serverar: 4 portioner

Jättegoda...

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 400 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 10 cl matolja
  • ev. ½ tsk bakpulver eller 1 ägg
  • 4 tomater
  • Instruktioner

    1. Riv lökarna, blanda med köttfärs, salt och peppar. Kör köttfärsen i mixer för att få den riktigt slät och jämn. Om man inte har en mixer tillsätter man ½ tsk bakpulver eller 1 ägg istället.
    2. Arbeta köttfärssmeten så den går ihop. Gör köttfärsbiffarna och stek dem i olja på medelvarm platta i 10 minuter på varje sida. Dela tomaterna, sänk värmen till lägsta nivå och lägg tomaterna i stekpannan. Lägg på ett lock och låt eftersteka i 30 minuter. Servera med sky, ris, potatisgratäng eller stekt potatis.
    3. Om man tillsätter 4 kokta potatisar som mosats väl i köttfärsen och formar till köttbullar kallas rätten kotlett.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben