Köttfärsbiffar med rostad pumpapuré & quinoa

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Vi har nu gått in i hösten, rotfrukternas årstid och pumpa överkonsumeras därför big time. Men så gott det är. Denna gång blandade jag ner svart quinoa i pumpapurén och serverade det till köttfärsbiffar och en sallad med morotspasta och hampafrön.

Ingredienser

  • Rostad pumpapuré med quinoa
  • 1 liten Butternut squash
  • 1 morot (valfritt)
  • 1 dl kokosmjölk light
  • ½ dl okokt quinoa
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Örtsalt
  • Köttfärsbiffar
  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med att rosta pumpa och morot i ugnen. Skär dem i små bitar, och ställ in dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (eller tills de fått önskad färg).
    2. Blanda och stek sedan köttfärsbiffarna, och koka ½ dl quinoa med 1 dl vatten.
    3. När pumpan och moroten är klar, mixa dem med en stavmixer till en puré. Lämna gärna lite större bitar för konsistensen. Blanda ner 1 dl kokosmjölk light, kryddor och mixa sedan igen med stavmixern.
    4. När köttfärsbiffarna börjar bli klara, ta fram en liten stekpanna och värm purén på låg värme – blanda ner den kokta quinoan och rör om.
    5. Nu är det bara att servera köttfärsbiffarna med pumpapurén. En fin höstmiddag helt enkelt :)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben