Köttfärsbiffar med rostad pumpapuré & quinoa
Vi har nu gått in i hösten, rotfrukternas årstid och pumpa överkonsumeras därför big time. Men så gott det är. Denna gång blandade jag ner svart quinoa i pumpapurén och serverade det till köttfärsbiffar och en sallad med morotspasta och hampafrön.
Ingredienser
Rostad pumpapuré med quinoa
1 liten Butternut squash
1 morot (valfritt)
1 dl kokosmjölk light
½ dl okokt quinoa
Salt
Vitpeppar
Örtsalt
Köttfärsbiffar
400 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Instruktioner
- Börja med att rosta pumpa och morot i ugnen. Skär dem i små bitar, och ställ in dem i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter (eller tills de fått önskad färg).
- Blanda och stek sedan köttfärsbiffarna, och koka ½ dl quinoa med 1 dl vatten.
- När pumpan och moroten är klar, mixa dem med en stavmixer till en puré. Lämna gärna lite större bitar för konsistensen. Blanda ner 1 dl kokosmjölk light, kryddor och mixa sedan igen med stavmixern.
- När köttfärsbiffarna börjar bli klara, ta fram en liten stekpanna och värm purén på låg värme – blanda ner den kokta quinoan och rör om.
- Nu är det bara att servera köttfärsbiffarna med pumpapurén. En fin höstmiddag helt enkelt :)
Liknande recept
Kommentarer (0)