Köttfärsbiffar med äppleyoghurt

Serverar: 4 portioner

Ett enkelt och gott tips på köttfärsbiffar. Man kan självklart lägga till fler kryddor om man önskar det.

Ingredienser

  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 gul lök
  • 3 krm italiensk salladskrydda
  • 1 krm torkad basilika
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1-1½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • ca 1 dl riven parmesanost
  • Äppleyoghurt
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 grovrivet äpple
  • 2 tsk sweet chilisås
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Riv löken och blanda samman ingredienserna. Smaka ev. av med mer salt eller kryddor.
    2. Forma till biffar och stek på medelvärme ett par minuter på var sida. Lägg biffarna i en ugnsform och strö över riven parmesan eller annan smakrik ost.
    3. Låt stå i ugnen ett par minuter på 225 grader eller tills osten fått fin färg.
    4. Rör samman ingredienserna till äppleyoghurten. Smaka av med mer kryddor om så önskas.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 7 november 2011

    idag har vi ätit dessa till middag. jättegoda kommer att göras fler gånger hos oss. En 4: a i betyg. Eftersom vi gillar stark mat så tror jag att jag skall ha i lite sambal oelek nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben