Köttfärsbiffar med olivröra

Serverar: 4 portioner

Här är det egentligen såsen jag gillar mest. Används till annat än bara biffar tex underbart god till grillad lax.

Ingredienser

  • 10-12 potatisar, ca 1 kg
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 400 g köttfärs
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1-2 krm peppar
  • 1/2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 15 gröna oliver
  • 2 krm salt
  • 1-2 krm grovmald svartpeppar
  • Instruktioner

    Skrubba potatisen och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor eller i halvor. Lägg skivorna på en bakpappersklädd plåt och ringla över olja och strö på salt. Stek i mitten av ugnen i 250°C, ca 15 minuter. Blanda färsen med 1/2 dl av matyoghurten, salt och peppar. Forma färsen till små biffar. Stek biffarna i olja ca 3 minuter per sida. Skala och finhacka löken. Grovhacka oliverna. Blanda lök och oliver med resten av matyoghurten och smaka av med salt och grovmald svartpeppar. Servera biffarna med olivröran, potatisen, tomatklyftor och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben