Jordgubbcheescake med vit choklad

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Testade i helgen, mycke god

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g digestivekex
  • 125 g smör
  • Fyllning
  • 400 g färskost (philadelphia)
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • Rivet skal av 1 citron
  • 2 dl hackade färska jordgubbar
  • 100 g vit choklad
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk strösocker
  • Garnering
  • Färska jordgubbar
  • Ev. riven vit choklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Mixa kexen till bottnen.Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Tryck ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 5-7 min.
    2. Vispa ihop färskost,socker,ägg och rivet citronskal med en elvisp tills det blir slätt. Vänd ner de hackade jordgubbarna.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten precis "stannat", ca 25-30 min.
    4. Smält under tiden den vita chokladen,antingen i micro eller över vattenbad. Vispa ihop creme fraiche,choklad och socker.
    5. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt chokladblandningen över i ett jämnt lager. Sätt in i ugnen igen ca 6 min.
    6. Låt kakan svalna och sätt sedan in den i kylen några timmar eller över natten. Garnera med jordgubbar och ev. riven vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben