Jordgubbs- och chokladpaj

Serverar: 8-10 portioner

En ljuvlig smakkombination!

Ingredienser

  • Kakbotten
  • 100 g mandelmassa
  • 2 bittermandlar
  • 2 ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad
  • Garnering
  • 2 l jordgubbar
  • 4 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en pajform, ca 20 cm i diameter. Riv mandelmassa och bittermandel fint. Rör ner ägg och crème fraiche. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Bred ut smeten i formen. Grädda i 30 minuter eller tills den fått fin färg. Låt den svalna.
    2. Värm grädden till kokpunkten. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar. Rör tills den smält. Låt krämen svalna. Ställ den sedan i kylen tills den börjar stelna.
    3. Bred ut chokladkrämen över den gräddade, avsvalnade kakbotten. Rensa bären och garnera med dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben