Jordgubbs och rabarberpaj med vit choklad

Serverar: 6 portioner

Ett recept från Monika Ahlberg jag snappade upp då hon var med på nyhetsmorgon 23/4-10. En smulpaj med vit choklad som kan serveras i små eller göras som en stor paj. Gräddas då på något lägre värme, 225° i cirka 20 minuter.

Ingredienser

  • 5 dl rabarber
  • 3 dl jordgubbar
  • 2 msk potatismjöl
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl mandel, skalad
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl råsocker
  • 100 g smör
  • Till servering
  • Vispad grädde eller glass
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 styck.
    2. Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i bitar.
    3. Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
    4. Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter. Servera med en klick grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    annsofiem 20 juni 2011

    Jättegott gjorde dubbel sats till långpanna!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben