Ett recept från Monika Ahlberg jag snappade upp då hon var med på nyhetsmorgon 23/4-10. En smulpaj med vit choklad som kan serveras i små eller göras som en stor paj. Gräddas då på något lägre värme, 225° i cirka 20 minuter.
Ingredienser
5 dl rabarber
3 dl jordgubbar
2 msk potatismjöl
100 g vit choklad
1 dl mandel, skalad
2 dl havregryn
1 dl råsocker
100 g smör
Till servering
Vispad grädde eller glass
Instruktioner
Skala och skiva rabarbern tunt och skär jordgubbarna i bitar. Blanda sedan rabarber, jordgubbar och potatismjöl i små ugnsfasta formar, ca 6-8 styck.
Hacka vit choklad och mandel grovt, blanda med havregryn, socker och smöret i bitar.
Nyp ihop till en smuldeg och strö över rabarbern och jordgubbarna.
Baka pajerna i 250° varm ugn i ca 10-12 minuter. Servera med en klick grädde eller glass.
Jättegott gjorde dubbel sats till långpanna!