Jordgubbs- och yoghurtglass med myntasocker

Serverar: 4 portioner

Smal och nyttig fruktglass som går snabbt att göra. Variera med att byta ut de frysta jordgubbarna mot hallon, blåbär eller annat bär. Myntasockret är underbart gott och passar även till en fruktsallad.

Ingredienser

  • ½ dl socker
  • ½ kruka mynta
  • Glass
  • 300 g frysta jordgubbar
  • 3 msk socker
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • ½ dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Börja med att köra socker och mynta i mixer eller med kniven monterad i en matberedartillsats. Häll myntasockret i en skål medan du gör glassen.
    2. Lägg de frysta jordgubbarna i matberedartillsatsen med kniven monterad, eller i en mixer. Gör du en mindre sats går det även bra med en stavmixer. Tillsätt socker, yoghurt och crème fraiche. och kör till en slät massa.
    3. Klicka den nygjorda glassen i fyra glas. Strö över myntasockret och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben