Jordgubbs- och yoghurtglass med myntasocker
Smal och nyttig fruktglass som går snabbt att göra. Variera med att byta ut de frysta jordgubbarna mot hallon, blåbär eller annat bär. Myntasockret är underbart gott och passar även till en fruktsallad.
Ingredienser
½ dl socker
½ kruka mynta
Glass
300 g frysta jordgubbar
3 msk socker
2 dl grekisk yoghurt
½ dl crème fraiche
Instruktioner
- Börja med att köra socker och mynta i mixer eller med kniven monterad i en matberedartillsats. Häll myntasockret i en skål medan du gör glassen.
- Lägg de frysta jordgubbarna i matberedartillsatsen med kniven monterad, eller i en mixer. Gör du en mindre sats går det även bra med en stavmixer. Tillsätt socker, yoghurt och crème fraiche. och kör till en slät massa.
- Klicka den nygjorda glassen i fyra glas. Strö över myntasockret och servera genast!
Liknande recept
Kommentarer (0)