Jordgubbscheesecake med choklad

Serverar: 10-12 portioner

En härligt krämig och god cheesecake med smak av jordgubbar och choklad.

Ingredienser

  • 250 g digestivekex med choklad
  • 150 g smör
  • Fyllning
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 tsk kakao
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 3 dl färska jordgubbar
  • 100 g mörk choklad, 70%
  • 3 dl créme fraiche
  • Dekoration
  • 5 dl färska jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mixa kexen till smulor i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulorna. Ta en rund springform, ca 26 cm i diameter och lägg ett bakplåtspapper i botten. Tryck ut kexblandningen i formen och grädda mitt i ugn 5-7 minuter.
    3. Vispa ihop philadelphiaost, kakao och 1½ dl av sockret samt äggen till en slät smet. Vänd försiktigt ner jordgubbarna (dela dem om de är stora)
    4. Häll smeten ovanpå kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills smeten stannat.
    5. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro. Vispa ihop chokladen med créme fraiche och ½ dl socker.
    6. Ta ut kakan ur ugnen. Bred försiktigt chokladblandningen över den första fyllningen. Grädda kakan mitt i ugnen i 6-8 minuter. stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i ca 30 minuter.
    7. Låt kakan svalna helt och låt den stå i kylen några timmar eller över natten. Dekorera med färska jordgubbar vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    molvakt_marie 24 januari 2014

    Tyvärr lite för "degig" variant för min smak, första gången jag gjorde Cheesecake i ugn också...men det var kul och testa .

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben