Jordgubbsflan med limesötad phillycréme

Serverar: 8-10 portioner

Som en stor bakelse. Fräsch limekräm på frasig smördegsbotten med söta jordgubbar.

Ingredienser

  • 1 paket kyld smördeg på rulle, 250g
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g philadelphiaost
  • 2 msk florsocker
  • Finrivet skal coh färskpressad juice av 1 lime
  • 1 liter jordgubbar
  • Citronmeliss till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rulla ut smördegen på en ugnsplåt (behåll papperet under) Picka smördegen med en gaffel. Grädda på näst nedersta falsen 12-15 minuter. Efter halva tiden dra ut plåten och picka degen ett par gånger så att den sjunker. Ta ut och låt svalna på ett galler.
    3. Vispa samman grädde, färskost, florsocker, limeskal och limejuice. Vispa till en tjock, fluffig konsistens. Fördela krämen jämnt över smördegen.
    4. Skär jordgubbarna i bitar och garnera med dem och citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben