Jordgubbsflarn med limesötad phillykräm

Serverar: 6 portioner

Gottis

Ingredienser

  • 1 paket smördeg
  • 2 dl grädde
  • 200 gram philadelfiaost
  • 2 msk florsocker
  • 1 liter delade jordgubbar
  • 1 lime
  • Färska myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Rulla ut i paket, kyld, kavlad smördeg på en ugnsplåt (behåll pappret under). Picka smördegen med en gaffel. Grädda på näst nedersta falsen i 12-15 minuter. Efter halva tiden fra ut plåten och picka degen ett par ggr (så att den sjunker). Ta ut och låt svalna på ett galler.
    3. Vispa samman 2 dl grädde, 200 gram Philadelfiaost, 2 msk florsocker samt finstrimlat skal och saften av 1 lime. Vispa till en tjock, fluffig konsistens. Fördela crèmen jämnt över smördegen.
    4. Garnera med 1 liter delade jordgubbar och ev. några färska myntablad.
    5. Servera gärna med ett glas svalt sauternevin.
    6. Tips! Blanda 1 dl socker med saften och finstrimlat skal av 1 lime . Bre ut sockret på en plåt och låt "stelna" i 1-2 timmar. Strö sedan limesockret över jordgubbarna. Detta är extra bra om jordgubbarna inte är så söta, smakrika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben