Jordgubbsflarn

Serverar: 8 portioner

gott

Ingredienser

  • 1 rullad smördegsplatta
  • 200 g mandelmassa
  • 3 msk röd likör helst svartvinbärslikör
  • vatten
  • 1 sats kokt vaniljkräm (marsan)
  • 1 liter jordgubbar
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • Instruktioner

    vik in smördegen så det blir en kant och tryck till hårt så den sitter kvar pricka bottnen tätt med en gaffel grädda i 200 grader till fin färg. Riv mandelmassan och rör ut den till en lös kräm med likör och vatten bred försiktigt över den gräddade smördegsbotten täck med vaniljkräm och skivade jordgubbar garnera med vispad grädde och apelsinmarmelad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben