Rabarber- och jordgubbsflarn

Serverar: 4 portioner

Ett lättlagat somrigt recept med rabarber och jordgubbar på smördegsflarn.

Ingredienser

  • 1 ark smördeg
  • 2 späda rabarber eller 1 stor
  • ½ l jordgubbar
  • 1 brk crème fraiche
  • 1 citron
  • 1 vaniljstång
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Raspa citronen, skrapa ur vaniljstången och blanda ner i crème fraichen. Vispa den lätt och kyl.
    3. Kavla ut smördegen lätt (till en kvadrat) och dela därefter varje platta i fyra bitar.
    4. Skär rabarbern i stavar som är lite längre än smördegsbitarna och fördela på degen. Tryck ner dem lätt och sikta florsocker över.
    5. Ställ in i ugnen ca 10–15 min.
    6. Skiva jordgubbar tunt och lägg tillsammans med den uppvispade crème fraichen på smördegsflarnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben