Rabarber- och jordgubbsflarn
Serverar:
4 portioner
Ett lättlagat somrigt recept med rabarber och jordgubbar på smördegsflarn.
Ingredienser
1 ark smördeg
2 späda rabarber eller 1 stor
½ l jordgubbar
1 brk crème fraiche
1 citron
1 vaniljstång
Florsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 220 grader.
Raspa citronen, skrapa ur vaniljstången och blanda ner i crème fraichen. Vispa den lätt och kyl.
Kavla ut smördegen lätt (till en kvadrat) och dela därefter varje platta i fyra bitar.
Skär rabarbern i stavar som är lite längre än smördegsbitarna och fördela på degen. Tryck ner dem lätt och sikta florsocker över.
Ställ in i ugnen ca 10–15 min.
Skiva jordgubbar tunt och lägg tillsammans med den uppvispade crème fraichen på smördegsflarnen.
Liknande recept
Rabarber- och jordgubbspaj - på mitt sätt
5
1
Rabarber- och lökcurd
4
Rabarber- och banankaka
4.5
1 h
8-12
6
Rabarber- och jordgubbsmuffins
Rabarber- och kardemummamuffins
5
3
Rabarber- och jordgubbskaka
45 min
Rabarber- och kokosmuffins
20 min
24
2
Rabarber- och jordgubbsmousse
4
1
Rabarber- och jordgubbssoppa
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!