Jordgubbsflarn med mandelfyllning

Serverar: 8-10 portioner

Frasigt pajskal, krämig fyllning som toppas med goa gubbar. En paj som har det mesta!

Ingredienser

  • Pajskal
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 300g mandelmassa
  • 250 g kesella, 10%
  • 4 ägg
  • 2 msk mandellikör (kan uteslutas)
  • Garnering
  • 750 g jordgubbar
  • Florsocker
  • Jordgubbsblad eller citronmeliss
  • Servering
  • Vispad grädde eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär smöret i bitar. Lägg mjöl, smör och socker i skålen till matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa. Tillsätt vattnet och kör tills det bildas en degboll.
    3. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Sätt pajformen i kylen ca 1 timme. Förgrädda pajen i mitten av ugnen ca 12 minuter.
    4. Riv mandelmassan och blanda med kesella, ägg och mandellikör. Bred ut fyllningen i pajskalet och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Låt pajen svalna.
    5. Garnera med hela jordgubbar runt kanten och skivade jordgubbar i mitten. Lägg några blad bland jordgubbarna. Servera med vispad grädde eller vaniljsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben