Jordgubbsflarn

Serverar: 6 portioner

Smälter i munnen

Ingredienser

  • 2 pkt färska smödegsplattor, runda eller kvadratiska
  • 1 ägg
  • 1½ dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 msk florsocker
  • 100 g mandelmassa
  • Garnering
  • ca 1 l färska jordgubbar
  • Florsocker (siktas över)
  • Instruktioner

    1.Rulla ut den första degplattan, tryck ut 6 bottnar med en mugg eller ett glas, ca 11 cm i diam. Vispa upp ägget lätt och pensla kanterna. 2.Rulla ut den andra degplattan, tryck ut ytterligare 6 bottnar med samma mugg eller glas. Tryck ut ännu en cirkel ur dem med ett mindre glas ca 8 cm i diam. Lägg den ihåliga bottnen på den penslade, pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen i 250 grader till gyllenbrun färg ca 10 min. 3.Vispa upp grädden tillsammans med vaniljsocker och florsocker, riv mandelmassan grovt och blanda ner. Bred ut grädden på bottnarna. 4.Skiva jordgubbarna och garnera bakelserna med dem, pudra ev över florsocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben