Jordgubbsflarn med vaniljkräm

Serverar: 6-8 portioner

Ljuvligt flarn med hemmagjord vaniljkräm.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm salt
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • Vaniljkräm (se recept nedan)
  • Finrivet skal av ½ citron
  • ½ l jordgubbar
  • ½ dl aprikosmarmelad
  • Vaniljkräm
  • ½ vaniljstång
  • 3 dl mjölk
  • 2 äggulor
  • 1 msk socker
  • 1 msk maizenamjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Kör florsocker, salt, vetemjöl och kuber i smör i mixern till en smulig deg. Tillsätt ägget och kör ytterligare ett par sekunder tills degen bildar en boll. Låt den vila i plastpåse i kylen minst 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Vaniljkräm: Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Vispa mjölk, ägg, socker, maizenamjöl, vaniljfrön och stång i en liten kastrull. Sjud under vispning tills krämen tjocknar (den får inte koka) Låt svalna.
    4. Ta upp vaniljstången. Vispa grädden och vänd ner i den kalla vaniljkrämen.
    5. Kavla ut degen och fyll en låg pajform, picka pajdegen med en gaffel. Grädda i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg. Låt svalna.
    6. Blanda vaniljkrämen med citronskalet. Fyll flarnet med krämen. Skär jordgubbarna i skivor och lägg dem lite omlott på vaniljkrämen. Värm aprikosmarmeladen och pensla den på jordgubbarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben