Äppelkaka med vaniljkräm

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Det här är en kryddig äppelkaka som serveras med en underbart god vaniljkräm.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 125 g mjukt smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 3 äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm malen kardemumma
  • Vaniljkräm
  • 1 äggula
  • 1 msk socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör, vetemjöl och socker till en smuldeg. Skala och kärna ur äpplena. lägg dessa i en pajform och blanda med kanel och kardemumma. Strö över smuldegen. Grädda pajen mitt i ugnen i 175 graders ugnsvärme i ca 25 minuter.
    2. Vaniljkräm: Vispa äggulan, socker och vaniljsocker ljust och poröst. Vispa grädden i en separat skål och blanda sedan med äggsmeten.
    3. Servera den ljumma äppelkakan med vaniljkrämen.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (2)

    heloren 17 oktober 2010

    Mycket enkel, god och knäckig äppelkaka! Jag bytte ut vetemjölet till glutenfritt mjöl och det fungerade väldigt bra. Jag blandade också kryddorna tillsammans med smör, mjöl och socker, det blev också bra. Den här äppelkakan fick högt betyg här hemma och jag kommer definitivt att göra den igen.

    gimnerus 21 oktober 2011

    Gillade verkligen vaniljkrämen!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben