Blåbärsmuffins med vaniljkräm

Cirka 20-25 stycken.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 250 g smält smör
  • ca ½ tsk citronsaft
  • ca 2 ½ - 3 dl blåbär, färska eller frysta
  • 1 ½ dl vaniljkräm
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst.
    2. Blanda ihop mjöl och bakpulver och blanda sedan ner det i äggblandningen.
    3. Tillsätt smör och citronsaft. Rör ihop, vispa inte. Vänd ner blåbären försiktigt och rör om.
    4. Fyll formarna med en klick smet, därefter ca 1 tsk vaniljkräm. Fyll på med smet så formarna är fyllda till ca 2/3 av formen.
    5. Grädda i mitten av ugnen, 190º (i varmluftsugn), ca 12-15 minuter. Känn med sticka, det ska inte fastna deg på stickan. Tänk på att det kommer vaniljkräm på stickan, så krämen som fastnar betyder inte att muffinsen inte är klar.
    6. Låt svalna och strö över florsocker.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (2)

    Disen 7 mars 2011

    Mycket mycket goda muffins! Verkligen gott med vaniljkrämen. Full pott från mig.

    anasofia1990 4 januari 2013

    Dom här muffinsen är såå himla goda! Har gjort de flera ggr och även med hallon istället för blåbär och blir lika bra varje gång. Full pott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben