Blåbärsmuffins

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Typ amerikansk.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl yoghurt
  • 50 g smält smör
  • 200 g färska eller frysta blåbär (otinade)
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner yoghurt och smält smör. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned i smeten.
    2. Rör försiktigt ner blåbären. Skeda upp i muffinsformarna.
    3. Grädda i 225 grader ca 20 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben